Odstranjevanje dlak

IPL+RF tehnologija je varna, v večini primerov neboleča in učinkovita rešitev za vse, ki se hočete znebiti nadležnih dlak. IPL tretma ne poškoduje vrhnjice kože, kot nekatera druga odstranjevanja dlak, dlake pa so po nekaj tretmajih trajno zreducirane.

Dlake so sestavljene iz korenine in folikla, ki je globoko v povrhnjici. Celice melanina v dlačnih foliklih absorbirajo določen spekter svetlobe in tako segrejejo folikel ter ga uničijo. Dlačice je možno uničiti le v fazi aktivne rasti, zaradi tega je potrebnih več tretmajev. Za 80 % redukcijo poraščenosti je potrebnih v povprečju 8 – 10 tretmajev. Časovni tretmaji so na začetku na 21 dni, kasneje pa na 1,5 meseca.

Uspešnost tretmajev je odvisna od tipa kože, tipa dlačice, gostote in globine dlačic, mesta, kjer dlačice odstranjujemo, hormonskega ravnovesja stranke (težave s ščitnico, kontracepcijske tablete ipd. rezultat zavirajo),… V kolikor opazimo, da po cca.treh tretmajih ni rezultata, svetujemo prekinitev terapije.

Priporočljivi so tudi obnovitveni tretmaji 1x letno.


Odstranjevanje pigmentacij

Okoli 30. leta se na koži pričnejo pojavljati različne spremembe. Mednje štejemo tudi solarne in starostne pigmentacije. Predeli, na katerih se pojavi hiperpigmentacija, so videti neenakomerno porjaveli in lisasti. Vzroki za pojav hiperpigmentacije so UV sevanje, hormonske spremembe, dednost. Pri nas pigmentacije odstranjujemo z metodo selektivne fototermolize, pri čemer se svetloba absorbira v nakopičen melanin, ki se čez nekaj dni spremeni v krastico, ki se sama odlušči s površja kože. Po potrebi postopek ponovimo, ko se krastica odlušči.

 


Odstranjevanje kapilar

Kapilare imenujemo tudi žilne poškodbe ali lezije. Ponavadi se pojavijo na obrazu in na nogah. Svetlobni spekter povzroči koagulacijo in s tem uničenje kapilare. Po tretmaju je možna rahla rdečica, ki kmalu izgine. Postopek se ponavlja na 2 dni dokler kapilara ne izgine.

 


Odstranjevanje aken

Pri IPL odstranjevanju aken na kožo ne nanašamo gela, kot pri drugih posegih, saj s tem ko držimo ročaj 1 mm stran od kože, na kožo delujemo antibakterijsko. Tretmaje izvajamo serijsko in sicer 3 serije po 3-5 ponovitev z vmesnim 20 dnevnim premorom. V času premora se iz aken lahko izloči sebum, koža pa se regenerira. Svetujemo uporabo kreme z vitaminom A. V primeru uporabe fotoaktivnih krem kot so klinofug, roacutan, differin, se tretma pred zaključkom zdravljenja ne začne.


Fotopomlajevanje

Staranje obraza in telesa je neizogibno. Lahko pa koži vsaj delno povrnemo mladostni videz na neagresiven in varen način s fotopomlajevanjem, ki mu drugače pravimo tudi nekirurški lifting. Postopek na meji med vrhnjico in usnjico sproži obnavljanje celic, v globljih plasteh pa fibroblaste spodbudi k povečani tvorbi kolagena in elastičnih vlaken. Koža postane bolj napeta, elastična, pigmentni madeži izginejo, pore se zožajo. Postopek je potrebno v povprečju  ponoviti 4-6x, med posameznimi tretmaji pa naj preteče 1 mesec.